Lõunasöögi retseptid

Panzanella 

Toidutare, 12. veebruar 2005, 14:28
Panzanella -köögiviljasalat.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 pisike punane sibul
1 poolkuivanud viilutatud batoon (nt Kodusai)
2 sl oliiviõli
3 suurt küpset tomatit
1 kimp varssellerit
pool lavakurki
12 värsket basiilikulehte
2 küüslauguküünt
Kaste:
3 sl oliiviõli
1 sl või rohkem punast veiniäädikat
soola
purustatud musta pipart

Valmistamine
Lõika sibul imeõhukesteks poolrõngasteks ja leota neid maitse mahendamiseks vähemalt 30 minutit külmas vees, vahetades vett 3-4 korda. Nõruta ja patsuta paberiga kuivaks. Lõika kuivanud saiaviiludelt koorikud ja tükelda sisu 2 cm suurusteks tükkideks. Nirista üle oliiviõliga, kalla ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 200 °C juures 10-15 minutit ehk kuni kerge pruunistumiseni; tõsta välja ja lase taldrikul jahtuda. Kasuta sellerist õhukeste viiludena ainult kimbu sisemist, õrna helerohelist osa. Koori tomatid, õõnesta seemned välja ja lõika viljaliha 1 cm suurusteks tükkideks. Sama suureks lõika ka kooritud kurk. Peenesta küüslauk, lõika basiilikulehed ribadeks. Pane kõik ained segamisnõusse, nirista üle kokkuklopitud õli ja äädikaga, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta segamini. Kalla saiakuubikud salati peale, tõsta veel kord segamini ja serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee