Maksapasteetitort
Kogus: ühele
Koostisosad
200 g röst- saia
200 g vormi- leiba (pikiviile)
50 g musti kuivatatud ploome
6 sl konjakit /brändit
150 g riivitud juustu
100 g pehmet võid
hakitud paprikat
300 g maksa- pasteeti
20 g peterselli
1 sidrunit
Valmistamine
Pane ploomid brändisse seisma. Sega riivjuust võiga ja maitsesta hakitud paprikaga. Lao leiva- ja saiaviilud kihiti alusele, määrides neile vaheldumisi juustuvõid ja pasteeti. Suru kihid üksteise vastu ja jäta tunniks-paariks külmkappi surutise alla. Lõika valmis tort portsjonitükkideks ja võõpa nii pealiskiht kui küljed ülejäänud juustuvõiga. Kaunista sõelal nõrutatud brändiploomide, sidrunilõikude, riivjuustu ja maitserohelisega.
Kommentaarid (0)