Küpsetised

Rabarberi-kohupiimakook 

Toidutare, 5. veebruar 2005, 13:19
Rabarberikook kohupiima täidisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
Tainas:
16 dl täisteranisujahu või täistera- ja tavalise nisujahu segu
8 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl söögisoodat
2 sl vanillsuhkrut
500 g margariini või võid
2 muna
4 dl hapupiima
Täidis:
1 l kohupiima
4 dl suhkrut
8 muna
4 tl vanillsuhkrut
5 dl tükeldatud ja vähese suhkruga segatud rabarbrit
Kaunistuseks:
õhukeselt viilutatud rabarbrit

Valmistamine
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja vanillsuhkur. Näpi juurde või või margariin. Jaota purusegu kaheks. Lisa ühele purusegule munad ja hapupiim ning sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega täidiseained omavahel, laota tainapõhjale. Puista peale ülejäänud purusegust. Küpseta 200º C juures umbes 35 minutit, kuni kook on kaunilt kuldne. Lõika kook tükkideks ja kaunista rabarberiviiludega. Sellest retseptist saab suure ahjuplaadi täie kooki.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee