Küpsetised

Mandli-rabarberikook 

Toidutare, 23. november 2004, 14:23
Nägus ja hästi säiliv pehme kook, milles on huvitavalt ühendatud rabarberi ja mandli maitse.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ahjus küpseb umbes 60 minutit + ettevalmistus.

Koostisosad
500 g rabarberit
5 muna
3 dl suhkrut
150 dl mandlimassi
4 dl nisujahu
1 dl kristallsuhkrut
75 g võid

Valmistamine
Puhasta ja loputa rabarberid. Lõika umbes 1 cm tükkideks. Vahusta munad suhkruga. Sega munavaht riivitud mandlimassi ja jahuga. Pane ahi 175 kraadi peale. Võta lahtikäiva põhjaga vorm, määri seest võiga ja puista riivsaiaga üle. Kalla tainas vormi, silu tasaseks ja vajuta rabarberitükid koogi pinnale. Peale raputa kristallsuhkrut ja õhukesi võilaaste. Küpseta kooki umbes tund aega ja proovi, kas on küps. Valmis kook tõsta restile jahtuma.Hea teada ! Serveeri jahtunult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee