Küpsetised

Singi-juustupirukas 

Toidutare, 17. veebruar 2008, 09:32
Plaadipirukas muretainast põhjal.

Koostisosad
Taigen: 400 g jahu, 200 g võid, 2-3 spl vett, 2 munakollast, soola
Täidis: 300-350 g singiribasid, 100 g riivitud juustu, 50 g sulavõid, 2 spl hakitud murulauku, 1 küüslauk, 250 ml hapukoort, pipart, 1 muna

Valmistamine
Sõelu jahu kaussi, lisa toasoe või ning sool ja hõõru ühtlaseks massiks. Sega munakollased 2 spl jaheda veega ja klopi taignasse. Vajadusel lisa veel pisut vett. Lase taignal jahedas kohas 20 min seista. Siis rulli sellest kaks kandilist tükki, aseta üks ristkülik võiga määritud küpsetusplaadile ja torka kahvliga läbi. Küpseta 200°C juures 10-15 minutit ning lase seejärel jahtuda. Sega täidiseained omavahel kokku ja pane küpsetatud põhjale. Seejärel tõsta teine tainatükk kõige peale ja suru servad kokku. Küpseta 20 minutit, kuni pirukas on kenasti kuldne.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee