Küpsetised

Rabarberikook pähklitega 

Toidutare, 2. juuni 2005, 13:37
Pähklitega rabarberikoogi tainast võib teha ka muffineid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Kook küpseb ahjus 50 minutit + ettevalmistus.

Koostisosad
150 g margariini või võid
1 dl sarapuupähkleid
2 1/2 dl hästi väikseid rabarberitükke
4 dl nisujahu
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
2 1/2 fariinisuhkrut
2 dl kooresegust hapupiima (hapukoore-keefirisegu, soomlaste kermaviili)
VORMI:
margariini või võid
riivsaia

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 200 kraadini. Määri suur rõngasvorm ja puista see üle riivsaiaga. Sulata margariin ning peenesta pähklid. Sega väikeses kausis pähklid, nisujahu, sooda, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vahusta munad ning fariinisuhkur. Lisa sulatatud margariin, kooresegune hapupiim ja rabarberid. Sega ettevaatlikult juurde jahu ning vala tainas vormi. Küpseta kooki ahju allosas umbes 50 minutit. Löö kook välja veidi jahtununa. Pähklitega rabarberikoogi tainast võib teha ka muffineid. Täida paberist koogivormid tublisti üle poole ja küpseta muffineid ahju keskosas vormide suurusest olenevalt 13-15 minutit.ServeerimisviisServeeri jahtunult. Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee