Taimetoidu retseptid

Juustu-köögiviljavardad 

Toidutare, 19. september 2012, 06:00
Soojad feta juustu-paprika-kabatšokivardad.

Koostisosad
300 g feta juustu
1 punane paprika
1 kollane paprika
1/2 suvikõrvitsat
MARINAAD:
Prantsuse salatikaste:
1 dl veiniäädikat või sidrunimahla
3 dl õli (või 1 dl vett+2 dl õli)
1/2-1 tl soola
1 tl musta või valget pipart

Valmistamine
Valmista salatikaste. Mõõda kõik ained pudelisse ja raputa segi. Asenda osa õli veega, kui tahad, et kaste ei tuleks väga rammus. Lisa vastavalt oma maitsele ürte või vürtse. Küüslauguküüned võib lisada tervelt. Raputa pudelit alati enne kasutamist, et õli ja veiniäädikas seguneksid. Tükelda feta juust ja köögiviljad. Pane ained umbes tunniks ajaks marinaadi. Lüki vaheldumisi vardaisse juustu-, paprika- ja suvikõrvitsatükke. Grilli või küpseta ahjus 250 kraadi juures 10 minutit.