Lõunasöögi retseptid

GAZPACHOWOK 

Toidutare, 17. märts 2006, 19:11
Wok-roog paprikast, sibulast ja kurgist tomatikastmes praetud saiakuubikute ning mustade oliividega. Roog sobib lisandiks grillkana juurde või ka iseseisva roana koos segasalatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 viilu vormisaia
3 sl oliivõli
1 mugulsibul
1 roheline paprika
1 punane paprika
1 kollane paprika
1/2 pikka kurki (u 10 cm)
1 1/2 dl tomatimahla
1-2 küüslauguküünt
1 tl soola
1 ml purustatud musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
15 musta oliivi

Valmistamine
ValmistusviisLõika sai väikesteks kuubikuteks. Prae need 1,5 sl õlis wok- või suurel praepannil krõbedaks. Tõsta praetud saiakuubikud pannilt eraldi nõusse. Koori ja haki sibul. Pese paprikad, lõika pooleks, eemalda seemned ning lõika viljaliha kuubikuteks. Pese kurk ja lõika kuubikuteks. Kuumuta sibulat ning paprikat ülejäänud õlis pannil. Lisa kurgikuubikud ja kuumuta veel veidi. Kalla juurde purustatud küüslaugu, pipra ja soolaga maitsestatud tomatimahl ning lase keema tõusta. Puista roale saiakuubikud ja oliivid. Sobib lisandiks grillitud kana juurde, samuti iseseisva roana koos segasalatiga.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidGrillitud kana, segasalat.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee