Kreeka köök

Pereköögi Kreeka salat 

Toidutare, 14. aprill 2011, 05:39
Lihtne ja tervislik õlikastmega salat maitseb kogu perele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 pea Jääsalat või roheline salat
0.5 tk Pikk kurk
5 tk Tomat
20 tk mustad oliivid
200 g Feta juust
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tk Punane sibul
Basiilik (värske)
KASTE
0.75 dl Oliiviõli
0.25 dl Veiniäädikas
0.5 tl Must pipar
Sool
3 küünt Küüslauk (purustatud)

Valmistamine
Lõika tomatid õhukesteks sektoriteks, viiluta kurk. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Pese salatilehed, kuivata ja rebi kaussi või vaagnale tükikesteks. Lao tomati- ja kurgitükid ning sibularattad salatilehtedele. Seejärel laota salatile kuubikuteks lõigatud feta ja oliivid. Puista üle kuivatatud puneme või basiilikuga. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile. Lase veidi jahedas kohas maitsestuda ja serveeri. Kaunistuseks võid salatile puistata ka mõned värsked basiiliku- või punemelehed.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee