Lõunasöögi retseptid
3. mai 2007, 09:15

SINIHALLITUSJUUSTUGA SUPP

Püreesupp sinihallitusjuustu, paprika ja porruga. Supi võib jätta ka püreestamata, sel juhul tuleb aedviljad lõigata hästi väikesteks tükkideks. Paprika ja porru asemel võib kasutada 150-200 g värskeid shampinjone. Valmistamisaeg u 35 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
35

Koostisosad
1 väike porru (100 g)
1 väike roheline paprika
30 g margariini või võid
3 sl nisujahu
7 dl vett
1 liha- või aedviljapuljongikuubik
100 g sinihallitusjuustu
2 dl piima
1 dl vahukoort
1-2 ml tüümiani (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1-2 ml basiilikut või
1-2 sl värsket basiilikut
1/2 ml valget pipart
peale hakitud värsket peterselli, basiilikut või tüümiani

Valmistamine
ValmistusviisPese porru ja lõika õhukesteks tükkideks.Eemalda paprika seemned ja haki see peeneks. Sega aedvilja potis kuumas rasvas ja lase keema. Lisa hästi segades jahu ja vesi ning keeda suppi umbes 15 minutit. Püreesta supp koos leemega püreepressi või köögikombaini abil ja pane tagasi potti. Lisa puljongikuubik, peenestatud juust, piim, vahukoor ja maitseained. Pidevalt segades lase supp keema. Valmis supile puista hästi peeneks hakitud peterselli või muid maitseürte. TEISEND: Supi võib jätta ka püreestamata. Sel juhul tuleb aedviljad lõigata hästi väikesteks tükkideks. Paprika ja porru asemel võib kasutada 150-200 g värskeid shampinjone.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidRöstitud sai,- saiakuubikud või batoon.