VORMIROOG I
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
120
Koostisosad
500 g suitsuturska
5 dl piima
50 g võid
1 sibul
200 g ampiljone
1/2 dl jahu
2 sl hakitud peterselli
1 sl sidrunimahla
3 keedetud muna
1/2 tl soola
1/4 musta pipart
Peale:
1 kg kartuleid
30 g võid
5 sl piima
1/2 soola
50 g riivjuustu
Valmistamine
ValmistusviisKuumuta ahi 190 kraadini. Keeda või auruta kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Pane terve kala koos piimaga potti, kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel 10 minutit. Sulata pannil või ja prae selles hakitud sibulat. Lisa viilutatud ampiljonid ja prae kultseks. Sega juurde jahu ja prae 1 minut. Tõsta pann korraks tulelt. Kurna kalapiima segu ning vala pannile vähehaaval ja pidevalt segades. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Keeda nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa hakitud petersell, sidrunimahl, hakitud munad, sool ja pipar. Puhasta kalad ja lisa kastmele. Vala segu võitatud ahjuvormi. Tambi keedetud kartulid puruks. Sulata või, lisa piim ja sool. Vala segu kartulitele ja sega ühtlaseks massiks. Tõsta kartulipuder kalamassi peale ja määri laiali. Puista peale riivjuustu ja küpseta 30 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidVärske salat.
Kommentaarid (0)