Veiseliha retseptid

Loomakeel veinikastmes 

Toidutare, 7. jaanuar 2005, 08:49
Loomakeel punase veini kastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 loomakeel (u 1,2 kg)
2 sibulat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 loorberileht
1 porgand
150 g juursellerit
60 g searasva
1 sl konjakit
1 sl tomatipastat
250 ml keelepuljongit
750 ml punast veini
3 sl nisujahu

Valmistamine
Pane loomakeel kuuma vette koos 1 sibula rõngaste ja loorberilehega, lisa sool ja pipar ning keeda u 45 minutit, seejärel "ehmata" keelt külma veega ja eemalda nahk. Puhasta ja haki peeneks teine sibul. Koori, pese ja lõika kuubikuteks porgand ning seller. Sulata pannil searasv ja pruunista selles keel. Lisa juurde juurvili ja prae veidi. Vala peale konjak, sega hulka tomatipasta ja hauta lühikest aega. Kalla kõik ümber potti, lisa puljong ja punane vein ning veidi soola. Moori keelt kaanega kaetult u 2 tundi. Küpsemise ajal keera keelt paar korda. Võta keel välja ja aseta sooja. Keeda kaste kokku ja maitsesta veelkord soola ja pipraga. Lahusta jahu u 5 sl külmas vees ja paksenda sellega kaste. Viiluta keel ja serveeri koos juurviljadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee