Küpsetised
6. jaanuar 2005, 07:24

Suur kirsi-kohupiimakook

Isuäratav küpsetis

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
375 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
175 g margariini
100 g suhkrut
2 muna
1 sl piima
KATE:
750 g kohupiima
250 g suhkrut
2 sl hapukoort
1 muna
TÄIDIS:
750 g kividest puhastatud kirsse (kompotikirsse)
RIPUTIS:
125 g jahu
125 g margariini
125 g suhkrut

Valmistamine
Jahu segada küpsetuspulbriga, ülejäänud taignakomponendid sisse sõtkuda ja taigen külma tõsta. Valmistada kate: kohupiim suruda läbi sõela, lisada suhkur, hapukoor ja muna ning segu vahule hõõruda. Taigen rullida 1 cm paksuselt välja, asetada rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud plaadile, tõsta sellele kohupiimakate, panna peale kirsid, need kergelt kohupiima sisse suruda. Riputiseks vajalikud ained hakkida sõmeraks puruks ja puistata kirsside peale. Kooki küpsetada 220 kraadises ahjus umbes 45 minutit.