Lõunasöögi retseptid

Spagetivorm 

Ruth, 4. jaanuar 2005, 13:58
Maitsev vormiroog

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g spagette
hakklihakaste:
250 g hakkliha
2 sellerivart
1 porgand
1 sibul
küüslaugusoola
0,5 tl soola
purustatud musta pipart
1 sl tomatipüreed
juustukaste:
2 sl õli
3 sl jahu
6 dl piima
0,5 tl soola
jahvatatud muskaatpähklit
jahvatatud valget pipart
2 dl riivjuustu

Valmistamine
Keeda spagetid peaaegu pehmeks, riivi porgand ja seller jämeda riiviga, peenesta sibul noaga. Kuumuta lahtinäpitud hakkliha pannil kergelt läbi, tõsta juurde köögivili ja kuumuta veel mõned minutid. Lisa 2 dl vett ja maitseained ja hauta väikesel kuumusel 10 min. Juustukastmeks kuumuta jahu õlis, lisa pidevalt segades piim. Hauta 5 min väikesel kuumusel, et jahu toores maitse kaoks, maitsesta. Pane rasvaga määritud ahjuvormi kiht spagette ja sellele kiht hakklihakastet. Kalla üle juustukastmega. Torgi kihtidesse kahvliga mõned avaused, nii valgub kaste alla ja vorm jääb mahlasem. Maitsesta tugevalt, sest spagetid imavad maitse endasse. Küpseta 200 kraadi C juures 20 min.