Kiudainerikkad toidud

Ploomikeedis vanilliga 

mimmi, 4. jaanuar 2005, 10:21
Kasuta keedise valmistamiseks üleküpsenud ploome või kreeke. Vanillimaitseline. Eriti hea meki lisab keedisele törts sidrunit.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 vanillikaun
2 kg ploome
1,3 kg suhkrut
2 sidruni mahl

Valmistamine
Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja eemalda teelusikaga seemned. Kalla poolitatud ja kividest puhastatud ploomid suurde potti. Lisa vanillikaun ja 3 dl vett. Kuumuta keemiseni ja keeda väiksel tulel 10 minutit. Eemalda vanillikaun. Lisa suhkur ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni, sega pidevalt. Keeda veel 20-30 minutit ja kalla kuumadesse purkidesse. Säilita jahedas. Vanillikauna võib ka edaspidi kasutada, kui ta pärast kasutamist hoolikalt pesta ja kuivatada.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee