4. jaanuar 2005, 10:21
Ploomikeedis vanilliga
Kasuta keedise valmistamiseks üleküpsenud ploome või kreeke. Vanillimaitseline. Eriti hea meki lisab keedisele törts sidrunit.
Kogus: ühele
Koostisosad
1 vanillikaun
2 kg ploome
1,3 kg suhkrut
2 sidruni mahl
Valmistamine
Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja eemalda teelusikaga seemned. Kalla poolitatud ja kividest puhastatud ploomid suurde potti. Lisa vanillikaun ja 3 dl vett. Kuumuta keemiseni ja keeda väiksel tulel 10 minutit. Eemalda vanillikaun. Lisa suhkur ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni, sega pidevalt. Keeda veel 20-30 minutit ja kalla kuumadesse purkidesse. Säilita jahedas. Vanillikauna võib ka edaspidi kasutada, kui ta pärast kasutamist hoolikalt pesta ja kuivatada.
Kommentaarid (0)