Lõunasöögi retseptid

Karriköögivili 

helen, 29. veebruar 2008, 09:25
Indiapärane karriköögivili, serveeri riisiga. Kui tahad serveerida toitu iseseisva roana, võta maitsaineid väiksemas koguses või suurenda köögiviljade hulka.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 porgandit
1 kaalikas
2 kartulit
2 spl (30 ml) õli
2 sibulat
maitseainesegu, mis sega kokku jahvatatud kardemonist, nelgist, koriandrist, kurkumist ja
sinepiseemnetest, võta neid kõiki ½ tl (2,5 ml), ning lisa 2 tl (10 ml) jahvatatud köömneid
2 tl (10 ml) riivitud ingverit
4 dl aedvilja puljongit
1 roheline paprika
veidi lillkapsast

Valmistamine
Lõika porgandid, kaalikas ja kartulid 2 cm suurusteks kuubikuteks. Kuumuta õli pannil või paksupõhjalises keedunõus, lisa hakitud sibul ja kuumuta, kuni sibul on pehme. Lisa maitseained ja kuumuta 1 minut segades, kuni maitsained hakkavad eritama lõhna. Lisa tükeldatud köögiviljad, puljong. Keeda kaane all keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades poolvalmiks. Lisa 2 x 2 cm kuubikuteks lõigatud paprika ja lillkapsaõisikud, keeda, kuni köögiviljad on pehmed.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee