Toidukordade retseptid

Jõuluüllatus õuntega 

triinu, 15. detsember 2004, 21:20
Täidisega pärmisaiad.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl piima
250 g suhkrut
1 muna
1 munarebu
½ tl soola
2 tl kardemoni
200 g võid (margariini)
100 g pärmi
umbes 1 kg jahu
TÄIDIS:
150 g võid
300 g suhkrut
3 dl erinevate puuviljade tükikesi
2 tl piparkoogivürtse
4 kuubistatud õuna
1 pakk (200 g) kohupiima

Valmistamine
  Valmistada tavaline pärmitaigen. Sulatada täidiseks mõeldud või ja lisada sellele kõik ained peale kohupiima. Lasta seista, kuni õunad veidi pehmenevad. Seejärel lisada jahtunud segule kohupiim. Jagada taigen kaheks osaks ja rullida osad laiali. Määrida neile täidis. Võib keerata taigna rulliks ja tõsta nii kerkima, kuid võib määrida täidist ainult keskele, lõigata äärtesse sälgud ja tõsta need kordamööda täidise peale. Rullile võib lõigata kääridega sakke äärtesse. Lasta saiadel kerkida, määrida pealt munaga ja küpsetada 200°C juures umbes pool tundi.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee