Kiudainerikkad toidud

Homaarisalat 

Toidutare, 22. veebruar 2005, 12:23
Pidulik eelroog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1-2 keedetud homaari
KASTE:
½ dl värskelt pressitud sidrunimahla
1 dl oliivōli
soola
värselt jahvatatud valget pipart
SALAT:
8 väikest šampinjoni (kuubikuteks)
1 dl värsket kurki (kuubikud)
50 g rhelisi herneid
250 g kokteili tomateid
1 väike kimp tilli
paar lehte hakitud salatilehte (klaasipōhja)
LISANDID:
1 baquett + oliivōli + 1 küüslauguküüs

Valmistamine
Lõika sai pikuti pooleks. Määri purustatud küüslaugu ja oliiviõliseguga. Prae sai mõlemalt poolt hästi kuumal pannil ja seejärel nõruta majapidamispaberil. Poolita homaarid ja võta liha välja ning tükelda. Hoia homaarisõrad alles, dekoratsiooniks. Tee tomatitele väike sisselõige ja torka siis tomatid korraks kuuma vette. Koori ja purusta tomatid tükeldatud. Lisa seened, kurk, herned ja hakitud till. Lisa homaariliha ning vala peale segatud kaste. Pane salati lehed klaasipõhjale, täida klaas salatiga. Kaunista homaarisõraga ning serveeri küüslaugusaiaga.
 
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee