Hommikusöögi retseptid

Safranisai kodujuustuga 

Toidutare, 13. detsember 2004, 09:15
Safranisai kodujuustuga 
Väikesed saiakesed

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g vōid vōi margariini
5 dl piima
50 g pärmi
250 g kodujuustu
1 g safranit (2 pk)
1½ dl suhkrut
½ tl soola
u 1,6 liitrit jahu
MÄÄRIMISEKS:
muna

Valmistamine
Sulata rasvaine potis, lisa piim, kuumuta u 37 kraadini. Lahusta pärm soojendatud vedelikus. Lisa kodujuust, safran, suhkur, sool ja suurem osa jahust. Sega korralikult. Lase tainal kerkida soojemas kohas u 40 minutit. Kerkinud tainast vormi väikesed ümmargused saiakesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätikuga kaetult u 40 minutit kerkida. Määri saiakesed lahtiklopitud munaga. Küpseta 225 kraadi juures ahju alumises osas u 20 minutit. Valmis saiakesed jahuta rätikuga kaetult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee