Nädala kook
10. detsember 2007, 10:10

Suhkrustatud õunamarmelaad

Suhkrustatud marmelaadid.

Koostisosad
1 kg hapusid ōunu
½ kl vett
500-600 g suhkrut

Valmistamine
1. Pane puhastatud ja tükeldatud õunad keevasse vette, keedunõu sule kaanega ning hoia pliidil või praeahjus, kuni õunad on pehmed. Suru õunad läbi sõela, keeda puulusikaga segades tihedamaks, lisa suhkur ja jätka keetmist, kuni kogu mass on küllalt tihe ning läikiv ja langeb lusikast suurte tükkidena. Vala marmelaad u 2 cm paksuse kihina pärgamentpaberiga kaetud plaadile ja lastakse soojas õhurikkas kohas kaks ööpäeva taheneda.
2. Teisel päeaval võib marmelaadil alumise poole üles pöörata.
3. Tahkunud marmelaad lõigatakse väikesteks tükkideks, neil lastaks veel taheneda ja veeretatakse siis peensuhkrus või tuhksuhkrus.
4. Tükkmarmelaadi hoitakse kaanega suletud purgis või karbis, marmelaadi kordade vahele pannakse pärgamentpaber.
 
1 kg hapudest õuntest saadakse 600-700 g tükkmarmelaadi.