Magustoidud

Tomatimarmelaad rohelistest tomatitest 

Toidutare, 10. detsember 2007, 10:06
Tomatimarmelaad sobib tarvitada kohe või ka säilitada pikemaajaliselt.

Koostisosad
1 sidruni riivitud koor
½ tl ingveripulbrit
700-800 g suhkrut
1 kg rohelisi tomateid

Valmistamine
Puhtad rohelised tomatid pane kurnaga üheks minutiks keevasse vette. Eemalda koor ja lõika tomatid väikesteks tükkideks. Pane vähesesse keeva vette, lisa ingver ja keeda kaanega suletud nõus pehmeks, lisa suhkur ja sidrunikoor ning keeda segades marmelaadiks. Kui vaja, eemalda vaht, ja tõsta valmis marmelaad purkidesse. Kui tarvitad ingveripulbrit, siis lisa see koos sidrunikoorega. Rohelisi tomateid võib enne keetmist ajada läbi hakklihamasina, siis ei ole vaja neilt koort eemaldada.