Põldmarjakompott
Koostisosad
1 kg Põldmarjad (1,5 l)
1 kl Vesi
200 g Suhkur (1 kl)
Valmistamine
Pane puhastatud, loputatud ja nõrutatud marjad toorelt purki või pudelisse, raputa vahetevahel nõu, et rohkem marju mahuks.
Suhkrulahuse saamiseks keeda vett, lisa vähehaaval suhkur, keeda veel 2-3 minutit, riisu vaht, vala lahus kuumalt peene joana marjadele, jällegi nõud vahetevahel raputades, et marjade vahelt eemalduks rohkem õhku. Harilikult arvestatakse ühe liitri vee kohta 300 kuni 800 g suhkrut.
Steriliseeri ja sulge purgid õhukindlalt.
HEA TEADA!
* Keskmiselt arvestatakse 0,4 liitrit (1½-2 klaasi) suhkrulahust 1 kg marjade kohta.
* 1-liitrise nõu täitmiseks on vaja u 700-800 g marju ja 0,3 liitrit (1½ klaasi) suhkrulahust, selle saamiseks võetakse 2,0 liitrit (1 klaas) vett ja 150 g (3/4 klaasi) suhkrut.
Kommentaarid (0)