Kiudainerikkad toidud

Õunapontšikud pärmitainast 

Toidutare, 15. veebruar 2008, 12:08
Rasvaküpsetis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g Või või margariin
3 dl Piim
25 g Pärm
4 sl Suhkur
Veidi soola
1 tl Värskelt jahvatatud kardemon (3/4 tl valmis pulbrit)
1 tk Muna
8 dl Jahu
1.5 l Küpsetamiseks/keetmiseks õli
KAUNISTUSEKS
1 dl Suhkur
TÄIDIS
3 dl Õunapüree või -moos

Valmistamine
Sulata rasvaine potis, lisa piim ja soojenda käesoojuseni. Lahusta pärm leiges vedelikus. Lisa suhkur, sool, kardemon, muna ja nii palju jahu, et tainas muutub paksuks ja tihedaks. Kata rätikuga ja lase kerkida u pool tundi. Kalla tainas lauale ja sõtku sellesse ülejäänud jahu, vormi rulliks ning jaga tükkideks. Veereta tainatükid pallideks. Vajuta neid kergelt. Lase rätiku all kerkida veel u pool tundi.
Kuumuta õli potis. Kui saiatükk pruunistub õlis ühe minutiga, on õli temperatuur paras. Tõsta paar-kolm pontšikut korraga õlisse ja küpseta neid 3-4 minutit. Nõruta valmis pontšikud majapidamispaberil ja veereta suhkrus. Puista liigne suhkur maha. Suru pritsiga pontšikutesse õunapüreed või -moosi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee