Melonisalat rukola, mozzarella ja singiga
Toiduuudised
8. juuni 2019, 11:00

Meloni ja arbuusi aeg! Tee kodus kuumaga mõnus mahlane salat (1)

Käes on küpsete melonite ja arbuuside aeg, kui mahlased viljad lausa sulavad suus.

Melonisalat rukola, mozzarella ja singiga

Neljale
Kerge ja efektne salat on igati sobiv eelroaks või kergeks eineks. Salati võib valmistada ka arbuusiga, siis sobib paremini seemneteta vili.
Valmistusaeg 15 minutit

1 väike melon (u 1 kg)
50 g rukolalehti
75 g prociuttot, serranot vm vinnutatud sinki
120 g mozzarellapalle ehk -kirsse
2–3 sl röstitud kõrvitsaseemneid
125 g põldmarju või vaarikaid

Kaste:
1 dl basiilikulehti
1 dl mündilehti
1 tl pruuni suhkrut
3 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
soola, pipart

Töötle kõik kastme ained saumikseriga või kombainis püreeks.
Koori melon ja lõika 1,5–2 cm paksusteks viiludeks, eemalda seemned.
Pane viilud taldrikutele.
Sega salatilehed ja mozzarella kastmega. Jaga meloniviiludele. Puista peale röstitud kõrvitsaseemneid, lisa singiviilud ja marjad. Serveeri kohe.

Melonisalat rukola, mozzarella ja singiga Foto: Jaan Heinmaa

Suure veesisaldusega kalorivaeseid vilju võib muretult nautida. Arbuusis on vett lausa 91–92%, melonis 90%. Mõlemad on head C-vitamiini allikad ja sisaldavad rohkelt kaaliumiühendeid, mis mõjuvad soodsalt südamele ja veresoontele.