2019. aasta toidutrendid: soolestiku tervis, taimsed valgud ja kanep
*Soolestiku tervis
New Yorgi tehnoloogiainstituudi terviseametite kooli esindaja Mindy Haar kinnitas healthline.comile, et aina rohkem pööratakse süües tähelepanu soolestiku tervisele. „2019. aastal ammutab üha rohkem inimesi probiootikume kääritatud toidust ja joogist, näiteks jogurtist, hapukapsast ja teeseeneteest. Kindlasti tuleb pruukida kiudaineid, sest need ergutavad heade bakterite kasvu.“
*Taimsed valgud
Doktor Haari veendumuse järgi loobub üha rohkem inimesi loomsetest valkudest – kas siis tervise, keskkonna või eetiliste tõekspidamiste nimel. Avokaado, lehtkapsas ja kinoa on tema sõnul endiselt moes, levivad ka oajahust makaronid ning soja-, tofu- ja kinoaburgerid. Uued tulijad on võilill, vikerkaarevärvides porgandid ja peedid ning amarant.
*Vahelduvpaast
Endiselt on populaarne süsivesikuid piirav ketodieet, kuid veelgi rohkem läheb moodi ajutine paastumine. Põhimõte on panna päevaks plaanitu nahka kaheksa tunni jooksul ning ülejäänud 16 tundi söögist hoiduda. Teine variant soovitab kaks korda nädalas 24 tundi paastuda. Philadelphia dietoloog Beth Auguste manitseb, et rasedad ja imetavad naised ei tohi siiski nii pikalt söömata olla.
*Kanep
Tänu põletikuvastasele toimele muutuvad ekspertide sõnul aina popimaks kanepiseemned ja kanepiseemneõli.
*Mõrud toiduained
Uus trend on mõru maiguga spargel, greip ja kakao, sest mõrud toidud ergutavad sapieritust ja ainevahetust ning normaliseerivad kilpnäärme tööd, seletab New Yorgi dietoloog Ann Louise Gittleman.
Kommentaarid (0)