Mahlane vaarika kodujuustukookFoto: Jazzinokitchen
Toiduuudised
14. november 2018, 12:09

BLOGI | Suve meenutav vaarikatega kodujuustukook

Mõnusalt mahlane kook sobib katma iga pidulauda. Kuna kodujuust on pungil valkudest, siis võib seda kooki süüa kasvõi hommikusöögiks!

Vaja läheb:

Mandlipõhi
90 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
60 g kaerajahu
30 g rafineerimata roo- või kookospalmisuhkrut
40 g sulavõid
näpuotsatäis soola
Vaarikakiht
400 g vaarikaid
2 sl rafineerimata roo- või kookospalmisuhkrut
2 lehte želatiini
Kodujuustukiht
400 g kodujuustu
250 g hapukoort
2 dl rõõska koort
45 g rafineerimata roo- või kookospalmisuhkrut
0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
6 lehte želatiini
kaunistamiseks vaarikaid, mandleid

Tee kook nii:

1. Sega mandli- ja kaerajahu suhkru, soola ja sulavõiga ühtlaseks.
2. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 190 kraadi juures (170 kraadi pöördõhuga) 12-15 minutiga kuldpruuniks. Lase jahtuda.
3. Suru vaarikad kahvliga püreeks ja sega suhkruga läbi.
4. Lase želatiinilehtedel külma veega kausis umbes 5 minutit paisuda. Pigista lehed kuivaks ning sulata paaris supilusikatäies vees.
5. Sega želatiin vaarikapüree hulka ning vala koogipõhjale.
6. Pane vaarikakihiga koogipõhi külmkappi tahenema. Parim oleks, kui vaarikakiht saaks enne kodujuustusegu peale valamist täielikult mõni tund taheneda.
7. Sega kodujuust hapukoore, vanilje ja suhkruga.
8. Pane želatiin külma vette umbes 5 minutiks paisuma. Seejärel pigista želatiin kuivaks ja sulata paaris lusikatäies kuumas vees vedelaks.
9. Vahusta koor ning sega õrnalt kodujuustuga ühtlaseks.
10. Nirista želatiin segades kodujuustu hulka ning vala koogivormi vaarikakihile.
11. Lase külmas vähemalt 5 tundi, ideaalis üleöö taheneda. Kaunista kook vaarikate, mandlite või muu meelepärasega.

Hea teada! Kodujuustukooki saab valmistada ka gluteenivabana, kui valid poest gluteenivaba kaerajahu või jahvatad selle ise sobivatest kaerahelvestest.