Foto: Pixabay
Toiduuudised
6. november 2018, 21:21

MOODSA TOITUMISKAVA NEEDUS: ketodieet võib kohtingu tuksi keerata!

Internetis ei saa sisuliselt sammugi teha, ilma et koperdaks moesõnale „ketodieet“. See ülipopulaarne toitumiskava tähendab sisuliselt seda, et menüüst visatakse välja suurem osa süsivesikutest ning valdavalt ahmitakse rasvu ja valkusid. Redditis aga kurdetakse, et moodsal dieedil võib olla hävitav mõju kohtamas käimisele, kirjutab Men’s Health.

Kuidas debatt ketodieedi üle kohtingu rikkus

Meeskodanik Iowast kirjeldas, kuidas kohting pööras järsult nurjumise suunas, kui jutt läks süsivesikute peale. Õenduskooli lõpetanud kohtingukaaslane hakkas vaidlema selle üle, kui palju süsivesikuid keha igapäevaseks funktsioneerimiseks vajab. Kui mees püüdis hakata rääkima ketogeense dieedi ja intervallpaastumise kasulikkusest, siis läksid asjad eriti käest ära.

„Naine vaatas mind, nagu ma räägiksin mingis võõrkeeles,“ nentis mees.

Tuleb välja, et toitumiskommete teema on teistelgi kohtamas käies tuju rikkunud. Pakuti välja, et lisaks poliitikajuttude vältimisele esimesel kohtingul peakski võtma kirjutamata reegliks, et tutvumisjutte ajades tuleks vältida ka ketodieedi ja intervallpaastumise teemat.

Ketodieediga kaasneb kohtingupaast

Mõned inimesed jätavadki kohtamas käimise üldse ära, sest ei soovi oma toitumiskava teemadel rääkida.

„Oleksin kohtamise suhtes avatum, kui oleks olemas mõni keto kohtingusait,“ kirjutas keegi kodanik. „Kui pean uue inimesega jälle otsast peale alustama ja selgitama talle, miks ma niimoodi toitun, siis tundub see mõttetu ajaraiskamine.“

Aga sellist mõtteviisi on ka kritiseeritud.

„Mina olen ketotoitlane, mu abikaasa ei ole, kuid oleme õnnelikult abielus ja meil on kaks last. Toitumine on päris ebaoluline, kui leiad kellegi, kes sinust hoolib ja kellest ise hoolid,“ selgitas üks meesterahvas.

Ketotoitujal on aeganõudev leida toite ja jooke, mis oleks piisavalt koššer või halal

Paljud kohtingud kujutavadki endast ühiseid lõunasööke ja keto-toidu leidmine ei pruugigi olla nii lihtne.

„Ma tean, mida süüa, aga kuidas seda tellida, ilma et ma tunduks hullumeelne?“ küsiti foorumis. „Kas peaksin teenindajale hakkama ketodieeti selgitama? Kohtingukaaslasele?“

Üks ketokodanik pidi pidama ettekandjaga maha 20-minutilise vestluse gluteenivabade õllede teemal. Lõpuks leppis ta valge veini ja kanatiibadega ja tõdes, et tahaks tulevikus sellist piinlikku olukorda vältida.