Toiduuudised

RETSEPT | Maitsev ja odav - lihtsad ploomilaevad 

Laura Strandberg, 7. oktoober 2018 18:32
Ploomilaevukesed on soodne ja maitsev magusroogFoto: Laura Strandberg
Kes tahab peenemalt, võib neid laevakesi nimetada tart’ideks, aga ühtmoodi hästi maitsevad need ikka. Terve plaaditäis kooke maksab alla 5 euro!

Ploomilaevade valmistamiseks kulub 40 minutit ja retseptist valmib kuus koogikest.

Vaja läheb
400 g ploome
500 g lehttainast
130 g suhkrut
50 g hakitud mandleid
30 ml mett
10 ml vett
1 muna

1. Pese ploomid puhtaks, eemalda kivid ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Rulli tainas lahti ja lõika umbes 12 x 12 cm ruutudeks.
3. Aseta tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata poole koguse suhkru ning poole koguse mandlitega.
4. Laota tainale ploomid, jättes äärtesse umbes 1,5 cm ruumi. Sega vesi ja mesi ning nirista ploomidele. Seejärel puista ploomidele ülejäänud mandlid ja suhkur.
5. Voldi tainaserves üles ja pintselda need üle lahtiklopitud munaga. Küpseta koogikesi 200kraadises ahjus juures 20 minutit.

Hea teada! Koogikesed saavad head ka kirssidega!

Ploomilaevukesed on soodne ja maitsev magusroogFoto: Laura Strandberg