RETSEPT | Alsace'i-pärane Linzi kook
Vaja läheb:
11 x 32 cm lainelise servaga tarte'ivorm
150 g toasooja võid
2 keedumuna
1 toores munavalge
150 g jahu
80 g suhkrut
130 g mets- või Kreeka pähkleid
1 tl kakaopulbrit
3 kardemonikupart
1 tl jahvatatud kaneeli
300 g kodust paksemat vaarikamoosi
Tee nii:
1. Purusta keedetud munakollased kahvliga peeneks pudiks. Valgeid siin retseptis pole vaja - need võid näiteks kuhugi salatisse hakkida.
2. Purusta pähklid, aga mitte liiga peeneks, vaid nii et neid koogis ikka tunda oleks.
3. Uhmerda kardemoniseemned peeneks.
4. Sega omavahel jahu, suhkur, munakollasepuru, pähklid, kakao, kardemon ja kaneel.
5. Lisa toores munavalge ning toasoe või. Sega tainaks.
6. Jäta tainas külmkappi, kuni võitad lainelise servaga tarte'ivormi.
7. Suru veidi rohkem kui 2/3 tainast vormi põhja ja külgedele. Tainas on kleepuv ning kõige lihtsam on seda teha sõrmedega surudes.
8. Määri moos koogipõhjale.
9. Ülejäänud tainast vormi ribad ning punu või aseta need moosikihile.
10. Küpseta kooki 170 kraadi juures umbes 35 minutit. Lase jahtuda.
Vaata pikemat postitust SIIT!