RETSEPT | Küpseta juustune lillkapsa-kukeseene-quiche
Vaja läheb:
Põhi:
1 suur muna
250 g keedetud kinoad
80 g riivitud parmesani
Täidis:
1 keskmine lillkapsas
oliiviõli ja võid küpsetamiseks
150 g kukeseeni
150 g fetajuustu
1 kimp tüümiani
5 muna
150 g hapukoort
100 g riivjuustu
soola
must pipart
Tee nii:
1. Põhja tegemiseks klopi munad kergelt lahti ning sega need kinoa ja parmesaniga ühtlaseks tainaks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja küpseta seda 190kraadises ahjus 10 minutit, kuni see on kuldse jumega. Võta pirukapõhi ahjust välja.
2. Täidise tegemiseks tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks. Kuumuta pannil veidi võid ja õli ning pruunista selles lillkapsast koos seentega 2–3 minutit.
3. Tükelda fetajuust kuubikuteks ja haki tüümian peeneks, jättes veidi kaunistuseks.
4. Klopi munad kergelt lahti ja sega hapukoorega. Tõsta hulka ka lillkapsa-seenesegu, tüümian ja fetakuubikud ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Tõsta täidis küpsenud põhjale ja raputa peale riivjuust. Küpseta pirukat 190 kraadi juures 30 minutit või kuni quiche on pealt kuldpruun. Lase pirukal veidi jahtuda, kaunista siis tüümianivartega ja serveeri!
HEA TEADA!
Pirukat on lihtsam lõigata, kui lased sel enne täiesti maha jahtuda. Fetajuustu võid asendada ka kitse- või sinihallitusjuustuga – mõlemad sobivad ideaalselt!