Juustune lillkapsa-kukeseene-quicheFoto: Laura Strandberg
Toiduuudised
10. august 2018, 08:33

RETSEPT | Küpseta juustune lillkapsa-kukeseene-quiche

Lillkapsas ja kukeseened on mõnus kombinatsioon. Selles retseptis on nad kokku saanud prantsusepärase piruka quiche'i vormis.

Vaja läheb:

Põhi:

1 suur muna     

250 g keedetud kinoad       

80 g riivitud parmesani 

Täidis:

1 keskmine lillkapsas    

oliiviõli ja võid küpsetamiseks

150 g kukeseeni       

150 g fetajuustu       

1 kimp tüümiani         

5 muna  

150 g hapukoort

100 g riivjuustu

soola   

must pipart

Tee nii:

1. Põhja tegemiseks klopi munad kergelt lahti ning sega need kinoa ja parmesaniga ühtlaseks tainaks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja küpseta seda 190kraadises ahjus 10 minutit, kuni see on kuldse jumega. Võta pirukapõhi ahjust välja.

2. Täidise tegemiseks tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks. Kuumuta pannil veidi võid ja õli ning pruunista selles lillkapsast koos seentega 2–3 minutit.

3. Tükelda fetajuust kuubikuteks ja haki tüümian peeneks, jättes veidi kaunistuseks.

4. Klopi munad kergelt lahti ja sega hapukoorega. Tõsta hulka ka lillkapsa-seenesegu, tüümian ja fetakuubikud ning maitsesta soola ja pipraga.

5. Tõsta täidis küpsenud põhjale ja raputa peale riivjuust. Küpseta pirukat 190 kraadi juures 30 minutit või kuni quiche on pealt kuldpruun. Lase pirukal veidi jahtuda, kaunista siis tüümianivartega ja serveeri! 

HEA TEADA!

Pirukat on lihtsam lõigata, kui lased sel enne täiesti maha jahtuda. Fetajuustu võid asendada ka kitse- või sinihallitusjuustuga – mõlemad sobivad ideaalselt!

Juustune lillkapsa-kukeseene-quiche Foto: Laura Strandberg