RETSEPT | Kirsside ja kookoskreemiga šokolaadimuffinid
Vaja läheb:
3 muna
50 ml kookospiima
100 g kookosõli
100 g vedelat mett
1 tl vanilliekstrakti
80 g mandlijahu
100 g kakaod
0.5 tl küpsetuspulbrit
1 näpuotsatäis soola
Täidis
400 g poolitatud kirsse
30 g mett
1/2 värskelt pressitud sidruni mahla
Kreem
2 purki kookspiima
1.5 spl mett
1 tl vanilliekstrakti
Kaunistamiseks
kirsid
riivitud tume šokolaad
Tee nii:
1. Muffinite tegemiseks klopi lahti munad. Lisa neile kookospiim, sulatatud kookosõli, vanilliekstrakt ja mesi ning sega ühtlaseks.
2. Sega teises kausis mandlijahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Seejärel sega kuivained munaseguga ühtlaseks.
3. Vooderda muffinipann muffinipaberitega ja täida pesad 2/3 ulatuses tainaga, jättes ülejäänud ruumi kerkimiseks.
4. Küpseta muffineid 180kraadises ahjus 17 minutit, kuni tikk tuleb küpsust kontrollides peaaegu puhtalt välja.
5. Muffinite küpsemise ajal tee täidis. Suru puhastatud kirsid kahvliga katki ja tõsta mee ning sidrunimahlaga potti. Kuumuta kirsse keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Jahuta kaste enne muffinite täitmist täielikult.
6. Lõika muffinite keskele väiksed augukesed, pannes ülejäänud osa kõrvale.
7. Kreemi tegemiseks kasuta kookospiima tahkemat osa. Mikserda see vanilliekstrakti ja meega.
8. Täida muffinid kirsitäidisega ning kata kookoskreemi, kirsside ja riivitud šokolaadiga.
Hea teada!
Võid muffineid kaunistada ka šokolaadikirssidega. Selle jaoks kasta kirsid sulanud šokolaadi ja aseta fooliumiga kaetud taldrikuga sügavkülma.