Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
15. juuli 2018, 13:59

EVELIN ILVES: hapnikumolekule jäi minut-minutilt vähemaks ja ärevus läks suuremaks (59)

„Tõsi, see on ka minu vaieldamatu lemmikmagus. Kook, mille nautimist alustad silmadega ning mida süües õnnis rahulolutunne aiva süveneb. Milles küll seisneb Pavlova fenomen?“ pärib Evelin Ilves oma Toidutare kolumnis.

„Jah – usun, see kook õnnestub kindlapeale vaid siis, kui sinna suur kohev armastus sisse panna. Sest lugege retsepti – selle valmistamine on maailma kõige lihtsam asi! Ent võta näpust, õnnestub see siiski vähestel,“ nendib ta ja meenutab, kuidas tema selle õige nipi viimaks kätte sai: 

„Kümme aastat tagasi teel Moskvast Hantõ-Mantsiiskisse olime sunnitud Aerofloti lennuki pardal ilma ventilatsioonita tund aega vastu pidama. Hapnikumolekule jäi minut-minutilt vähemaks ja ärevus läks suuremaks. Sestap süvenesin paanika vältimiseks üle pea Aerofloti pardaajakirja. Ning sealt nüüd minu Pavlova retsept pärinebki.“

Milline on Pavlova ajalugu ja kuidas seda ikkagi õigesti teha, loe SIIT!