Grillitud porgandid sidruni ja koriandrigaFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
13. juuli 2018, 16:31

Grillitud porgandid sidruni ja koriandriga

Lihtsad suviselt noored grillitud porgandid saavad sidruni- koriandrikastmega ülevalatult marumõnusaks. Hea liha-kala kõrvane!

Mitmele: 4
Valmistamisaeg: 30 minutit

12 noort porgandit
2 sl oliiviõli + porgandite grillimiseks
1 sl koriandriseemneid
1 värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 sl valge veini äädikat
3 sl kooritud mandleid
pool hakitud punast tšillit
1 punt värsket koriandrit
soola ja musta pipart

Keeda hoolikalt pestud porgandeid vees 2–3 minutit. Rulli neid oliiviõlis ja grilli fooliumalusel, kuni need omandavad kauni värvuse.

Purusta uhmris koriandriseemned, lisa riivitud sidrunikoor. Sega kastmeks juurde sidrunimahl, äädikas ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga.

Vormi fooliumist pakike ja täida mandlite ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta grillil, kuni mandlid on kuldpruunid. Laota porgandid serveerimisalusele või -plaadile. Puista peale röstitud mandlid, hakitud tšilli ja värske  koriander. Nirista peale kaste ja maitsesta vajadusel soola-pipraga. Sobivad hästi grillitud liha või kala kõrvale. 

Grillitud porgandid sidruni ja koriandriga Foto: Jaan Heinmaa