Kutsuvalt ilus ja maitsev jäätisetort!Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
14. juuli 2018, 14:42

Kodune jäätisetort

Kodustes tingimustes valmib maitsev jäätisetort väga lihtsasti. Lõpptulemuseks on maitserikas maius, mis sarnastele poetoodetele silmad ette teeb.

10 viilu
Valmistamisaeg: 20 minutit + tahenemisaeg

1 liiter maasikajäätist
0,5 liitrit vanillijäätist
1 liiter šokolaadijäätist
175 g Domino või Kalevi Dopsi küpsiseid  

Lase jäätistel toatemperatuuril pisut pehmeneda (nii on neid lihtsam koogivormi panna). Seejärel laota küpsetuspaberiga kaetud koogivormi* (Ø 20 cm) põhjale maasikajäätis. Silu pealt ühtlaseks. Haki küpsised noaga peeneks ja raputa pool kogusest vormi. Laota sellele vanillijäätis ja seejärel šokolaadijäätis. Kõige lõpuks raputa peale ülejäänud küpsisetükid. Aseta kook sügavkülma ja lase taheneda vähemalt 4 tundi kuni üle öö.

Umbes 10 minutit enne serveerimist tõsta kook toatemperatuurile sulama. Seejärel eemalda lahtikäiv vorm. Kaunistuseks lisa koogile hooajalisi marju või muud meelepärast. 

* Kasutusel oli kõrgemate äärtega ümmargune vorm, mis sai kuhjaga jäätisetorti täis.

Kutsuvalt ilus ja maitsev jäätisetort! Foto: Ragne Värk