Mahlane juustupirukasFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
1. juuli 2018, 14:23

Mahlane juustupirukas

See lahtine pirukas on katteks saanud kreemja hapukoorekastme, porruviilud ning parajas koguses liha.

Mitmele: 4

Valmistamisaeg: 50 min

Kasuta ära grillitud toorvorstid, sealiha või linnuliha

Tainas:

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

50 g võid

200 g hapukoort

Täidis:

1 porru valge osa

250–300 g grillitud liha

50 g riivitud juustu

1 muna

75 g hapukoort

soola

Taina valmistamiseks sega kuivained. Lisa või, näpi kergelt purutaoliseks ning seejärel kalla juurde hapukoor. Sõtku ühtlaseks ja rulli tainas jahusel pinnal õhemaks kettaks.

Täidise valmistamiseks viiluta porru ning prae pannil läbi. Tõsta porruviilud pirukale (jäta ääred täidiseta), laota sellele lihatükid ja juust. Sega muna hapukoorega, maitsesta ning vala siis täidisele. Tõsta pirukaserved üles, vajuta sõrmedega ülestõstetud otsad korralikult kinni ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures 30–40 min.

Mahlane juustupirukas Foto: Ragne Värk