Mitmele: 4
Valmistamisaeg: 50 min
Kasuta ära grillitud toorvorstid, sealiha või linnuliha
Tainas:
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
50 g võid
200 g hapukoort
Täidis:
1 porru valge osa
250–300 g grillitud liha
50 g riivitud juustu
1 muna
75 g hapukoort
soola
Taina valmistamiseks sega kuivained. Lisa või, näpi kergelt purutaoliseks ning seejärel kalla juurde hapukoor. Sõtku ühtlaseks ja rulli tainas jahusel pinnal õhemaks kettaks.
Täidise valmistamiseks viiluta porru ning prae pannil läbi. Tõsta porruviilud pirukale (jäta ääred täidiseta), laota sellele lihatükid ja juust. Sega muna hapukoorega, maitsesta ning vala siis täidisele. Tõsta pirukaserved üles, vajuta sõrmedega ülestõstetud otsad korralikult kinni ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures 30–40 min.