Foto: Pixabay
Toiduuudised
26. juuni 2018, 12:21

MEHE MOODI: 7 nippi, et täiustada oma hommikust kohvirituaali

On vähe asju, mis on nii meeldivad kui hommikune kohvijoomine. Aga selmet kohvimasinast hapuvõitu tõrva niristada või veekeedukannu abil lihtne kiire pätikohv valmistada, tasub kuuma kofeiinijoogi valmistamine ja pruukimine viia senisest kõrgemale tasemele. Art of Manliness pakub välja seitse kohvirituaali täiustamise nippi, mis võiksid sobida just meesterahvale – teeme neist lühikokkuvõtte.

1. Kasuta tähendusrikast kruusi

Mälestuspildid teevad kohvile parema maitse. Nii võiks kuuma eliksiiri juua näiteks eriti meeldejäävalt reisilt toodud suveniirtassist või kasvõi isadepäevaks saadud anumast. Kui aju saab silmadelt signaali sulle olulisest ja heast anumast, siis eeldab ta kohe, et tassi sisu on sellega vastavuses.

2. Soojenda tassi

Eriti just talvel on väga mõnus, kui tass on varakult soe ja asub kohe su sõrmi soojendama. Kalla näiteks enne kohvivalmistamist tassi sisse törts kuuma vett või pane see paarikümneks sekundiks mikrouuni.

3. Jahvata ise kohviube

Värskeltjahvatatud ubade lõhn ja joogi värske maitse tasuvad sajaprotsendiliselt mõnd kulutatud hommikust minutit.

4. Eksperimenteeri kohvikeetmise meetoditega

Internet on täis baristade juhendeid ja poodides müüakse küllalt erinevat kohvivalmistamise varustust. Proovi midagi uut ja sa võid leida, et kogemus on hoopis teine.

5. Proovi maitseaineid ja kasvõi alkoholilisandit

Näiteks väike kogus kaneeli annab esiteks ägeda lisalõhna ja –maitse ning on ka tervisele hea. Nädalavahetusel võid proovida näiteks sortsu viskit sisaldava Iiri kohvi valmistamist.

6. Löö testosteroon üles võikohviga

Võib kõlada ehmatavalt, aga näiteks selline retsept nagu „Kuulikindel kohv“ sisaldab kohvijooki, võid ja kookosõli. Nii saab su keha kohe päeva alguses tervislikke ja testosterooni üleskütvaid rasvu.

7. Rösti kohvioad ise

Seda ei maksa aja kokkuhoidmise huvides mõistagi hommikuti teha, aga võta näiteks kord nädalas ette õhtune roheliste ubade ahjusröstimise rituaal. Tuba saab head lõhna täis ja hommikul on sul jahvatada endaröstitud värsked oad.