Peaagu alati sobib õllega barbecue-liha.  Foto: Stanislav Moshkov
Toiduuudised
21. juuni 2018, 21:02

JAANIPÄEV: mida õlle kõrvale hammustada? (13)

Eestlase levinuim õllekõrvane on küüslauguleivad, aga hapukaid õllesid juues soovitab Põhjala tulevase õllerestorani peakokk Michael Jiro Holman neist parem eemale hoida. 

 „Küüslauguleivad ja õlu on klassika, mis töötab klassikaliste lagerite ja pilsneritega alati, kuid hapukaid õllesid juues hoia neist parem eemale,“ kinnitas Põhjala uue pruulikoja sarikapeol Michael Jiro Holman. Michaelist saab detsembris Noblessleri kvartalis pruulikojaga ühe katuse all avatava uue õllerestorani peakokk. 

„Kõige universaalsem õllekõrvane on siiski kartulikrõpsud,“ tõdeb Michael, kes on viimase kümne aasta jooksul elanud kuues erinevas riigis ja kolmel kontinendil. Teine koht võiks kuuluda frititud kanale.

Kuigi öeldakse, et puuviljane või happeline õlu tahab kaaslaseks soolast toitu ning kangem ja tugevama maitsega õlu eeldab rammusat ninaesist, Michael selliseid sobivussoovitusi üle ei tähtsusta. Tema sõnul sobib õllega peaaegu alati suurepäraselt barbecue-liha, mis ühendab endas nii rasvasust, suitsusust, soolasust kui ka magusust. Pealegi tasub alati proovida uusi maitsekombinatsioone. 

„Kõige universaalsem õllekõrvane on siiski kartulikrõpsud,“ tõdeb Michael Jiro Holman, tulevase Põhjala õllerestorani peakokk. Foto: Stanislav Moshkov

Michael peab oma lemmikuteks üsna kergeid õllesid. „Ma olen alati armastanud jaapanlaste Yebisu õlut. Ka meeldib mulle Pilsner Urquell. Aga parim õllekõrvane minu jaoks on frititud kana. Sattusin sellest sõltuvusse, reisides Lõuna-Koreas, kus suudetakse kana erakordselt hästi teha ja kus pühendatakse sellele isegi festivale,“ ütleb Michael. Ka värskelt küpsetatud pretzel ehk soolakringel sinepiga maitseb hästi.