SOBIB KA KÕIGE NÕUDLIKUMALE SELTSKONNALE: Vegan võib mozzarella lisamata jätta ja lihasõber taldrikule ka kuhja grillvorstikesi laduda.Foto: Stanislav Moshkov
Toiduuudised
22. juuni 2018, 00:01

JAANIPÄEV: parimad tervislikud salatid grilliõhtuks (1)

„Salatitegu alusta kastmest ning sega see valmis juba enne grillimist,“ tuletab restorani Fahle peakokk Marelle Lehter meelde, et salat vajab aega ka maitsestumiseks. Ja kui grill on juba kuum, võiks magustoiduks küpsetada peekonimundris banaani. 

„Salatitegu alusta kastmest ning sega see valmis juba enne grillimist,“ tuletab restorani Fahle peakokk Marelle Lehter meelde, et salat vajab aega ka maitsestumiseks. Ja kui grill on juba kuum, võiks magustoiduks küpsetada peekonimundris banaani. 

Koka isiklik lemmik, mis kipub igasse salatisse ja suppi sattuma, on koriander. „Samas on paljude jaoks koriandri maitse liiga spetsiifiline,“ teab Marelle ja sestap ta seda Õhtulehe lugejatele pakutud retseptides ka ei kasutanud.  Kui seltskonnas on lapsi, ei soovita ta kastet tehes kasutada ka extra virgin oliiviõli. „Olen tähele pannud, et mitu korda läbi pressitud oliiviõli on mõrkja maitsega, eriti lapsed hakkavad kohe ütlema, et mis maitse see on,“ märgib Marelle ja tuletab meelde, et üldjuhul ei meeldi lastele ka tšillipiprad ega muud teravad maitsed.

Edasi lugemiseks: