Kui otsid supi või salati kõrvale midagi erilisemat kui must leib, valmista üks mõnusalt hõrk ja krõbe karask!Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
25. jaanuar 2020, 11:57

Mõnus vaheldus leivale: rukkikarask ürtide ja chia-seemnetega

Kui otsid supi või salati kõrvale midagi erilisemat kui must leib, siis siin on sulle idee. Valmista üks mõnusalt hõrk ja krõbe karask!

Vaja läheb (1 päts):

  • 500 g keefirit
  • 200 g odrajahu
  • 100 g täistera rukkijahu
  • 1 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • 1,5 tl soodat
  • 1 suur muna
  • 2 tl kuivatatud ürte, nt herbes de Provence'i ürdisegu või meelepäraseid muid ürte (eriti head on karaskis tüümian ja kuivatatud petersell)
  • 1 sl chia-seemneid

Tee nii: 
1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
2. Sega jahud soola, suhkru, sooda ja ürtide-seemnetega, jäta veidi ürte ka peale raputamiseks.
3. Klopi muna lahti ning sega keefiriga.
4. Sega kuivained keefiri-munaseguga ühtlaseks ning vala kohe küpsetuspaberiga kaetud keeksi- või leivavormi. Parem on kiirete liigutustega tegutseda ning tainas ruttu ahju pista, sest sooda hakkab kohe keefiriga reageerima.
5. Raputa peale veel varem kõrvale pandud ürte, et karask eriti ilus oleks, ning küpseta umbes 35-40 minutit, kuni karask on pealt helekuldne.
6. Võta karask ahjust ja lase vormis veidi jahtuda ning siis tõsta restile edasi jahtuma. Ahjukuumalt on karaskit keeruline lõigata. Karask on parim leigelt ning ikka kõikse tavalisema taluvõiga. 

Vaata pikemat postitust SIIT!