Foto: tartugambrinus.blogspot.com
Toiduuudised
21. juuni 2018, 10:30

ÕLLEPÄEVIK: armutu ja ingverine Lembetu

Gambrinus leidis kodumaisest mustõllest veidi liialt tuhka ning sütt.

Lembetu (Pruulius, Eesti), pdl 0,33 l, alc 8,0% vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Stout“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: „Ginger stout“, sildil endal aga „Armutu ingveristout“.

Väike lihtne pudel, sildil keegi muistne sõdalasekuju. Sentimeetrine hallikaspruun vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroomis lebab magusa põhja peal kaks kanget: süsi ja ingver.

Esmamekk on rakepoolse kehaga ja mõrkjas-vürtsikas, süsine ja ingverine. Keskmaitses saab hapukas söestunud linnas edumaa, jättes ingveri kaugemale. Lõppmaitses vahetuvad kohad - ingver astub söetabletile turja peale, upitades ennast kõrgemaks. Järelmekk ... uhh ... tuhk ja süsi, söestunud ingver.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ülevõlli-rüübe. Ingveriga söetablett. Kasulikud asjad mõlemad, eks ole. Aga õlleklaasis?