Toiduuudised

SÖÖ TERVISLIKULT! Kuus maitsvat ja omapärast dipikastet, mis sel suvel proovimata ei tohiks jääda! (11)

Ragne Värk, 17. juuni 2018, 15:36
Tasub proovimist!Foto: Ragne Värk
Suvi on grillpidude hooaeg! Seepärast on õige aeg jagada dipikastmete retsepte, mis passivad lisandiks grilltoitude ja muu värske kraami kõrvale imehästi!

Kõikide kastmete kogusest piisab 8-10le
Valmistamisaeg 5-15 min

Avokaadodipp
Gluteenivaba!

150 g maitsestamata Skyr kohupiimadesserti
1 küpse avokaado viljaliha
1-2 sl laimist pressitud mahla
3 sl röstitud seesamiseemneid
kimp koriandrit
suhkrut, soola

Pane kõik komponendid blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta suhkru ja soolaga.

Sinihallitusjuustudipp
Gluteenivaba!

25 g feta juustu
100 g Kreeka jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
väike kimbuke tüümiani
100 g hapukoort

Pane retsepti 4 esimest komponenti blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Kõige viimasena sega lusikaga juurde hapukoor.

Tasub proovimist!Foto: Ragne Värk

Peedidipp
Gluteenivaba!

100 g toorjuustu, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart

Pane kõik ained blenderisse ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu. Vajadusel maitsesta.

Majoneesidipp
Gluteenivaba!

kimp tilli
1-2 sl sidrunist pressitud mahla
2 tl Worchesteri kastet
75 g majoneesi
3 sl oliivõli
25 g soolapähkleid
75 g Kreeka jogurtit
pipart

Pane kõik komponendid blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa oliiviõli vedelama tekstuuri saamiseks!

Kurgi-hapukooredipp
Gluteenivaba!

50 g värsket kurki (koorega)
50 g toorjuustu, toasooja
75 g hapukoort
kimbuke tilli
soola, pipart, suhkrut

Haki kurk hästi peeneks. Sega toorjuust lahti, lisa segades hapukoor. Seejärel lisa kurgitükid ja till. Maitsesta korralikult!

Läätsehummus
Gluteenivaba/laktoosivaba!

1 küüslauguküüs
1 prk (400g) punaseid konservläätsesid või isekeedetud läätsesid.
2 sl tahhiinit
1 laimi pressitud mahl
ca 5-10 sl oliiviõli
1 tl (kuhjaga) vürtsköömneid
soola, pipart

Viiluta küüslauguküüs ning kuumuta see pannil kergelt pehmeks. Seejärel pane kõik ained blenderisse ning mikserda ühtlaseks, maitsesta. Vajadusel lisa täiendavalt oliiviõli.

Tasub proovimist!Foto: Ragne Värk

Samal teemal

3. juuli 2018, 15:27
ET TOIT EI LÄHEKS RAISKU: vaata, kus annab kasutada juba grillitud liha
2. juuli 2018, 14:28
MAHLANE JA VÄRSKE: arbuusisalat fetaga
1. juuli 2018, 14:23
Mahlane juustupirukas