SÖÖ TERVISLIKULT! Kuus maitsvat ja omapärast dipikastet, mis sel suvel proovimata ei tohiks jääda! (11)
Kõikide kastmete kogusest piisab 8-10le
Valmistamisaeg 5-15 min
Avokaadodipp
Gluteenivaba!
150 g maitsestamata Skyr kohupiimadesserti
1 küpse avokaado viljaliha
1-2 sl laimist pressitud mahla
3 sl röstitud seesamiseemneid
kimp koriandrit
suhkrut, soola
Pane kõik komponendid blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta suhkru ja soolaga.
Sinihallitusjuustudipp
Gluteenivaba!
25 g feta juustu
100 g Kreeka jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
väike kimbuke tüümiani
100 g hapukoort
Pane retsepti 4 esimest komponenti blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Kõige viimasena sega lusikaga juurde hapukoor.
Peedidipp
Gluteenivaba!
100 g toorjuustu, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart
Pane kõik ained blenderisse ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu. Vajadusel maitsesta.
Majoneesidipp
Gluteenivaba!
kimp tilli
1-2 sl sidrunist pressitud mahla
2 tl Worchesteri kastet
75 g majoneesi
3 sl oliivõli
25 g soolapähkleid
75 g Kreeka jogurtit
pipart
Pane kõik komponendid blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa oliiviõli vedelama tekstuuri saamiseks!
Kurgi-hapukooredipp
Gluteenivaba!
50 g värsket kurki (koorega)
50 g toorjuustu, toasooja
75 g hapukoort
kimbuke tilli
soola, pipart, suhkrut
Haki kurk hästi peeneks. Sega toorjuust lahti, lisa segades hapukoor. Seejärel lisa kurgitükid ja till. Maitsesta korralikult!
Läätsehummus
Gluteenivaba/laktoosivaba!
1 küüslauguküüs
1 prk (400g) punaseid konservläätsesid või isekeedetud läätsesid.
2 sl tahhiinit
1 laimi pressitud mahl
ca 5-10 sl oliiviõli
1 tl (kuhjaga) vürtsköömneid
soola, pipart
Viiluta küüslauguküüs ning kuumuta see pannil kergelt pehmeks. Seejärel pane kõik ained blenderisse ning mikserda ühtlaseks, maitsesta. Vajadusel lisa täiendavalt oliiviõli.
Kommentaarid