Tasub proovimist!Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
17. juuni 2018, 15:36

SÖÖ TERVISLIKULT! Kuus maitsvat ja omapärast dipikastet, mis sel suvel proovimata ei tohiks jääda! (11)

Suvi on grillpidude hooaeg! Seepärast on õige aeg jagada dipikastmete retsepte, mis passivad lisandiks grilltoitude ja muu värske kraami kõrvale imehästi!

Kõikide kastmete kogusest piisab 8-10le
Valmistamisaeg 5-15 min

Avokaadodipp
Gluteenivaba!

150 g maitsestamata Skyr kohupiimadesserti
1 küpse avokaado viljaliha
1-2 sl laimist pressitud mahla
3 sl röstitud seesamiseemneid
kimp koriandrit
suhkrut, soola

Pane kõik komponendid blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta suhkru ja soolaga.

Sinihallitusjuustudipp
Gluteenivaba!

25 g feta juustu
100 g Kreeka jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
väike kimbuke tüümiani
100 g hapukoort

Pane retsepti 4 esimest komponenti blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Kõige viimasena sega lusikaga juurde hapukoor.

Tasub proovimist! Foto: Ragne Värk

Peedidipp
Gluteenivaba!

100 g toorjuustu, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart

Pane kõik ained blenderisse ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu. Vajadusel maitsesta.

Majoneesidipp
Gluteenivaba!

kimp tilli
1-2 sl sidrunist pressitud mahla
2 tl Worchesteri kastet
75 g majoneesi
3 sl oliivõli
25 g soolapähkleid
75 g Kreeka jogurtit
pipart

Pane kõik komponendid blenderisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa oliiviõli vedelama tekstuuri saamiseks!

Kurgi-hapukooredipp
Gluteenivaba!

50 g värsket kurki (koorega)
50 g toorjuustu, toasooja
75 g hapukoort
kimbuke tilli
soola, pipart, suhkrut

Haki kurk hästi peeneks. Sega toorjuust lahti, lisa segades hapukoor. Seejärel lisa kurgitükid ja till. Maitsesta korralikult!

Läätsehummus
Gluteenivaba/laktoosivaba!

1 küüslauguküüs
1 prk (400g) punaseid konservläätsesid või isekeedetud läätsesid.
2 sl tahhiinit
1 laimi pressitud mahl
ca 5-10 sl oliiviõli
1 tl (kuhjaga) vürtsköömneid
soola, pipart

Viiluta küüslauguküüs ning kuumuta see pannil kergelt pehmeks. Seejärel pane kõik ained blenderisse ning mikserda ühtlaseks, maitsesta. Vajadusel lisa täiendavalt oliiviõli.

Tasub proovimist! Foto: Ragne Värk