Toiduuudised

Tänavatoit: kellest saab hamburgeri hauakaevaja? (2)

Kersti Eero, 9. juuni 2018, 00:01
Foto: Teet Malsroos

“Toidu, mida tänaval serveeritakse, võibki tembeldada tänavatoiduks,“ arvab Estonian Burger Factory peakokk Martin Aule. „Tänavatoitu saab süüa nii-öelda käigu pealt, see ei vaja ilmtingimata restoranilaua taga istumist,“ lisab toidublogija Britt Paju.  

„Ühel aastal müüdi Telliskivi tänavatoidufestivalil rohutirtse, seega võib sitikaidki tänavatoiduks nimetada. Aasias on putukate söömine juba täitsa levinud, tops pannakse mõnusalt krõbedaid ritsikaid täis ja nositakse koos erinevate kastmetega. Või siis pistetakse paljalt põske,“ tõdeb Martin, et tänavatoidu valik on tohutu ja igal kontinendil on omad lemmikud. Mida maailmas praegu kõige rohkem käigu pealt kugistatakse, on Martini sõnul raske öelda.

 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

1. juuni 2019, 00:01
ÕHTULEHE KATSE: kui kiire on kiirtoit?
22. september 2018, 00:01
ÕL VIDEO | Piinlikke kogemusi elust enesest: mida on raske inimväärselt süüa?
16. juuni 2018, 00:01
Tänavatoit tuppa: tee kodus Telliskivi toidupeo lemmikroogi
11. november 2017, 00:01
Taimetoitlased nõuavad burgerit ja norivorsti