Toiduuudised

Tänavatoit: kellest saab hamburgeri hauakaevaja? (2)

Kersti Eero, 9. juuni 2018 00:01
Foto: Teet Malsroos

“Toidu, mida tänaval serveeritakse, võibki tembeldada tänavatoiduks,“ arvab Estonian Burger Factory peakokk Martin Aule. „Tänavatoitu saab süüa nii-öelda käigu pealt, see ei vaja ilmtingimata restoranilaua taga istumist,“ lisab toidublogija Britt Paju.  

„Ühel aastal müüdi Telliskivi tänavatoidufestivalil rohutirtse, seega võib sitikaidki tänavatoiduks nimetada. Aasias on putukate söömine juba täitsa levinud, tops pannakse mõnusalt krõbedaid ritsikaid täis ja nositakse koos erinevate kastmetega. Või siis pistetakse paljalt põske,“ tõdeb Martin, et tänavatoidu valik on tohutu ja igal kontinendil on omad lemmikud. Mida maailmas praegu kõige rohkem käigu pealt kugistatakse, on Martini sõnul raske öelda.

 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

01.05.2019
ÕHTULEHE KATSE: kui kiire on kiirtoit?
22.08.2018
ÕL VIDEO | Piinlikke kogemusi elust enesest: mida on raske inimväärselt süüa?
16.05.2018
Tänavatoit tuppa: tee kodus Telliskivi toidupeo lemmikroogi
11.10.2017
Taimetoitlased nõuavad burgerit ja norivorsti