LIHTNE JA MAITSEV: kolm lihtsat argipäevarooga suveaega
Toorvorstiplov
Tavaliselt valmistatakse plovi sealihast, kuid selles retseptis pakuvad aseainet suvisel ajal väga populaarsed toorvorstid. Võid kasutada nii tooreid kui ka eelmisest toidukorrast järele jäänud küpsetatud toorvorste.
Valmistamisaeg: 30 min
Kolmele-neljale
Muu: Laktoosi- ja gluteenivaba
Kui kasutad valmisküpsetatud vorste, lisa need roale koos tomatipasta ja puljongiga.
1 sibul
1 porgand
300 g toorvorste
1 dl riisi
100 g tomatipastat
4 dl puljongit
soola, pipart
maitserohelist
Haki sibul. Koori porgand, poolita ja viiluta õhukeselt. Lõika toorvorstid väiksemateks tükkideks ja pruunista paksupõhjalises potis. Tõsta kõrvale. Prae samas potis (õlis!) sibul peaaegu klaasjaks, poole küpsemise ajal lisa porgandiviilud. Kui sibul on klaasjas, pane juurde toorvorstid ja riis. Kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja puljong. Sega läbi ja lase potiroal kiirelt keema tõusta. Seejärel kuumuta keskmisel kuumusel u 20 minutit ehk seni, kuni riis ja porgand on pehmed. Maitsesta vajadusel ja serveeri maitserohelisega.
Suvine kapsahautis
Kerge ja suvine, samas väga toitev ja meelepärane roog kõikidele pereliikmetele. Kasuta kindlasti värsket kapsast, sest nii tuleb hautis kõige maitsvam.
Valmistamisaeg: 30–40 min
Neljale
Muu: Laktoosi- ja gluteenivaba
Kui meeldib, sega vahetult enne valmimise lõppu roale juurde u 5 sl tomatipastat!
1 sibul
350 g hakkliha
500 g värsket kapsast
250 g porgandit
500 g kartulit
u 5 dl puljongit
soola, pipart
Haki sibul ja prae koos hakklihaga enam-vähem valmis. Tõsta pannile peenteks ribadeks lõigatud kapsas ja viilutatud porgand. Sega läbi. Lisa kooritud ja väikesteks tükkideks hakitud kartulid. Vala juurde puljong. Hauta pannil/potis 20–30 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Maitsesta lõplikult ja serveeri.
Kana juustu-murulaugukastmes
Kreemjas ja maitsev roog passib suurepäraselt argipäevaõhtusse. Lastele meeldib see muidugi eriti. Kanaroa kõrvale sobib kõige paremini tatar, riis või ahjus kergelt röstitud köögiviljad.
Valmistamisaeg: 30 min
Neljale
Muu: Gluteenivaba
600 g broilerikintsuliha
soola, pipart
Kaste:
3 dl rõõska koort (10%)
75 g sulatatud juustu
u 2 sl hakitud murulauku
Kuumuta pannil pisut õli ja pruunista kintsulihatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Vahepeal maitsesta soola-pipraga. Seejärel alanda kuumus miinimumini ja vala pannile rõõsk koor. Lisa pidevalt segades sulatatud juust ja murulauk. Hauta madalal kuumusel ja kaane all vaikselt 20 minutit. Vajadusel maitsesta.