Kreemjas ja maitsev roog passib suurepäraselt argipäevaõhtusse. Lastele meeldib see muidugi eriti. Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
10. juuni 2018, 12:04

LIHTNE JA MAITSEV: kolm lihtsat argipäevarooga suveaega

Kes see ikka viitsib suvisel ajal kokkamisele ülemäära aega kulutada. Teisalt on korralikult valmistatud kodune toit igal hooajal oluline. Pakume kõikidele pereliikmetele meelepäraseid suviste roogade retsepte, mille valmistamisele liiga palju vaeva ei kulu. 

Toorvorstiplov

Tavaliselt valmistatakse plovi sealihast, kuid selles retseptis pakuvad aseainet suvisel ajal väga populaarsed toorvorstid. Võid kasutada nii tooreid kui ka eelmisest toidukorrast järele jäänud küpsetatud toorvorste.  

Valmistamisaeg: 30 min

Kolmele-neljale

Muu: Laktoosi- ja gluteenivaba  

Kui kasutad valmisküpsetatud vorste, lisa need roale koos tomatipasta ja puljongiga.  

1 sibul

1 porgand

300 g toorvorste

1 dl riisi

100 g tomatipastat

4 dl puljongit

soola, pipart

maitserohelist  

Haki sibul. Koori porgand, poolita ja viiluta õhukeselt. Lõika toorvorstid väiksemateks tükkideks ja pruunista paksupõhjalises potis. Tõsta kõrvale. Prae samas potis (õlis!) sibul peaaegu klaasjaks, poole küpsemise ajal lisa porgandiviilud. Kui sibul on klaasjas, pane juurde toorvorstid ja riis. Kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja puljong. Sega läbi ja lase potiroal kiirelt keema tõusta. Seejärel kuumuta keskmisel kuumusel u 20 minutit ehk seni, kuni riis ja porgand on pehmed. Maitsesta vajadusel ja serveeri maitserohelisega.

Tavaliselt valmistatakse plovi sealihast, kuid selles retseptis pakuvad aseainet suvisel ajal väga populaarsed toorvorstid. Foto: Ragne Värk

Suvine kapsahautis

Kerge ja suvine, samas väga toitev ja meelepärane roog kõikidele pereliikmetele. Kasuta kindlasti värsket kapsast, sest nii tuleb hautis kõige maitsvam.  

Valmistamisaeg: 30–40 min

Neljale

Muu: Laktoosi- ja gluteenivaba  

Kui meeldib, sega vahetult enne valmimise lõppu roale juurde u 5 sl tomatipastat!

1 sibul

350 g hakkliha

500 g värsket kapsast

250 g porgandit

500 g kartulit

u 5 dl puljongit

soola, pipart

Haki sibul ja prae koos hakklihaga enam-vähem valmis. Tõsta pannile peenteks ribadeks lõigatud kapsas ja viilutatud porgand. Sega läbi. Lisa kooritud ja väikesteks tükkideks hakitud kartulid. Vala juurde puljong. Hauta pannil/potis 20–30 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

NIPP: Kasuta kindlasti värsket kapsast, sest nii tuleb hautis kõige maitsvam! Foto: Ragne Värk

Kana juustu-murulaugukastmes

Kreemjas ja maitsev roog passib suurepäraselt argipäevaõhtusse. Lastele meeldib see muidugi eriti. Kanaroa kõrvale sobib kõige paremini tatar, riis või ahjus kergelt röstitud köögiviljad.  

Valmistamisaeg: 30 min

Neljale

Muu: Gluteenivaba 

600 g broilerikintsuliha

soola, pipart

Kaste:

3 dl rõõska koort (10%)

75 g sulatatud juustu

u 2 sl hakitud murulauku

Kuumuta pannil pisut õli ja pruunista kintsulihatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Vahepeal maitsesta soola-pipraga. Seejärel alanda kuumus miinimumini ja vala pannile rõõsk koor. Lisa pidevalt segades sulatatud juust ja murulauk. Hauta madalal kuumusel ja kaane all vaikselt 20 minutit. Vajadusel maitsesta.

Kreemjas ja maitsev roog passib suurepäraselt argipäevaõhtusse. Lastele meeldib see muidugi eriti. Foto: Ragne Värk