Toiduuudised

Täissuitsuvorstide test: kolmandik uluki- ja linnulihast vorste on liiga rasvased (8)

LISA KOMMENTAAR

Eestis21. aprill 2018, 09:11
ei toodeta ühtegi täisväärtusliku vorsti. See on minevik. Ainult sodi müügil.
pragma21. aprill 2018, 11:54
kui poest ostad ja odavamasse letiotsa vaatad, siis küll..
aga tuhni netis ja otsi talumehi, kes käivad ettetellitud kraami linna peal ja turgudel müümas.. mina oma tarnija kohta küll ühtki halba sõna ei oska kosta..
Osta siis 2/3 vorste endale, teistele, kes ei pirtsuta, anna normaalne vorst.21. aprill 2018, 08:51
Kes käinud Minskis, see teab kindlasti, et sealne valik on mitmekesisem kui meil siin. Muidugi on nö. kolhoosi seal veel olemas, rahvale kõikvõimalikud "plötserdised" keelas endine kolhoosiesimees rangelt ära. Kauaks teda praegusele kohale "valitakse" on iseasi.
Selles 21. aprill 2018, 09:20
on sinul õigus et sodivorste Valegevenes naljalt ei leia.
Kolhoositalupojad rööviti paljaks!21. aprill 2018, 13:01
Kolhoos oli nähtus mis ei käinud kokku kommunismiehitamise ideega. Kolhoosid sobituksid väga hästi kapitalistlikku tootmissüsteemi. Taolised "kolhooslikud" tootmissüsteemid on kapitalismis väga levinud, ühistud ja muud taolised, kuis varad kuuluvad üksikisikutele või isikute grupile aga tootmine nende varade arvelt on ühine, ühistatud. Kooperatiivid, artellid-ühistud, aktsiaseltsid jne, jne. Kolhooside vara kuulus kolhoosliku majapidamise liikmetele, mitte mitte riigile, nagu see oli sovhoosides (sovetskoje hozäistvo) Kommude režiimis oli kolhooside eripäraks see, et kehtis plaanimajandus (mitte turumajandus) ja kogu tegevus oli rangelt suunatud (käsukorras)
Tahaks21. aprill 2018, 07:57
Ültse teada mida topitakse vorstide sisse ja kui tervislikud üktse on! Pole vorstidel ōget reklaamigi et mis täis topitud!!! Liha massi on suht vähe kas 40 protsenti jne! Mis lōssopulbrit jne ehk mida sisaldab vorst!
pragma21. aprill 2018, 11:55
..ültse.. ???
sa ikka koolis oled käinud?
jj23. aprill 2018, 06:50
Pärast ENSV-d on vorstide retseptid iga tootja oma asi. Enne olid vorstide retseptid riiklikud, väga täpsed ja ei olnud võimalik neid ise varieerida. Keeduvorstides oli liha ja ainult 2-3% jahu, piimapulbrit,sojajahu, tärklist. Lastevorst oli ainuke 10%-lise lisanditega, sest "lapsed tahtsid seda paljalt süüa". Poolsuitsuvorst oli puhas liha. Nüüd on olemas seadmed, mis purustavad väheväärtusliku tooraine kõõlused, sooned... ja see läheb vorsti sisse, seda varem ei olnud.
Täissuitsuvorst peabki pekine olema ja pekk ei ole see, mida peaks kartma. Kui seda
just peoga suhu ei aja. Ega see täissuitsuvorst siis päris toit olegi, rohkem näksimiseks.