Toiduuudised

Kas tšilli söömine võib tervist kahjustada? 

Ohtuleht.ee, 28. veebruar 2018 10:20
Foto: PantherMedia/Scanpix
Tšillit reklaamitakse kui head külma aja sööki ning abimeest kaalu alandamisel. Kas selle väikese tulise pipraga võib endale aga ka liiga teha?

Tšillile annab teravuse aine nimega kapsaitsiin – mida rohkem seda on, seda teravam on kaun, kirjutab Real Simple.

Ka väga terav tšilli ei ole otseselt tervisele kahjulik, kuid selle söömine saadab ajule valusignaali ning see võib põhjustada iiveldust, oksendamist ja kõhuhädasid. Oksendades võib tekkida söögitoru ärritus ning see võib küll tervist kahjustada. On teada juhtum 2016. aastast, kui üks mees põletas just üliterava tšilli tõttu ära oma söögitoru.

Samal teemal

26.01.2018
ABI KÖÖGIKAPIST: neli toitu, mis peletavad valu kiirelt
07.01.2018
Neli tervislikku tegevust, mis utsitavad ainevahetuse kiiremini tööle
29.00.2018
NÄPUD EEMALE! Need toidud-joogid muudavad kurguvalu kordades hullemaks
14.00.2018
Viis toitu, mis aitavad kehal külmaga võidelda