Foto: Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
13. veebruar 2018, 13:07

Tee ise: mendiants ehk šokolaadimedaljonid

Mendiants on prantsuse kommiklassika, mis on oma olemuselt lihtsamast lihtsam ning loodud viisil, nagu paljud parimatest kookidest-kommidest - kasutades nii-öelda pakipõhjasid. Lihtsat, kuid ahvatlevat retsepti jagab .jazzino. - heade maitsete blogi.Nii, nagu tühja külmkapiga tõtt vahtides võib kogemata vähesest olemasolevast kogemata imelise õhtusöögi välja võluda, saab piskust käepärasest ka kondiitri- või pagaritoas suurepäraseid hõrgutisi valmistada. Ja jäägikookidest ma parem ei hakka rääkimagi - kellele siis näiteks rummikook ei maitseks ja Komeedi kommid nostalgiamuiet suunurka ei tooks?Praktiline mõtlemine ja katse-eksitusmeetod on mõnedel juhtudel üle ootuste parim kokk. Oli, mis võtta oli, ja sellest suudeti midagi imemaitsvat teha. Aus värk. (Jajah, siit saaks juba edasi Caesari salati radadel filosofeerida...)   Mendiants, mis tuleb prantsusekeelsest sõnast mendicant ning tähendab kerjust, haka
  • 200 g tumedat 70% šokolaadi (mitte küpsetusšokolaadi)

Peale puistamiseks näiteks:

  • pähkleid
  • kuivatatud puuvilju
  • seemneid
  • külmkuivatatud marju
  • suhkrustatud apelsinikoort / sukaadi
  • kookoslaaste
Sulata vesivannil šokolaad - kui oskad, võid šokolaadi ka tempereerida, kuid kui see sõna pani hetkel kulme kergitama, siis jäta see etapp vahele ning sulata šokolaad lihtsalt ühtlaseks. Kindlasti kontrolli, et kausi põhi vett ei puutuks, muidu võib šokolaad kausis kõrbema minna, ning et veeauru šokolaadi ei satuks - šokolaad võib siis tükki minna. 

Tõsta teelusikaga šokolaadist küpsetuspaberile või silikoonmatile väikesed umbes 3-4 cm diameetriga ringid ning kata meelepärasega. Lase toatemperatuuril taheneda. 

Nädala energiliseks alguseks Mujuice'i "Беги Кролик Беги!".

No on ju ikka üks ilus asi, see šokolaad!

Vaata blogi lähemalt SIIT