Toiduuudised

Lihaga hernesuppide tegelik lihasisaldus erineb üle kahe korra 

Hernesupp: enamik purgisuppe on liiga soolased  (19)

Kersti Eero, 27. jaanuar 2018 00:01
Foto: Martin Ahven
Külmal ajal kulub ära kausitäis kuuma suppi ja mõeldes varsti saabuvale vastlapäevale, proovisime oma järjekordsel pimetestil purgis müüdavaid hernesuppe. Kõige rohkem võis üks supp koguda 80 punkti.    

Ma pole vist kümme aastat hernesuppi söönud ja tuleb tunnistada, et üllatusin meeldivalt, sest olin valmistunud oluliselt pudrusemaks kogemuseks. Üldmulje jäi päris maitsev, aga samas ostma ikkagi ei tormaks, sest enamik suppe olid soolasevõitu, kommeteeris kolleeg pärast kuue hernesupi proovimist.  Liigne soolasus tekitaski žüriis kõige kõvemat nurinat. Salvest on paarile purgile kirjutanud ka hoiatuse, et 250 grammi suppi annab 1,8 g soola, mis moodustab 29% keskmise täiskasvanu võrdluskogusest. Teisisõnu on see ligi kolmandik täiskasvanule maksimaalsest päevas lubatud soolakogusest. Veelgi rohkem soola ehk 2 grammi 250 grammi supi kohta on Säästu hernesupis. Ka pimetestil kurtsid kolleegid just selle supi puhul kui ühest suust, et sool on tapnud kõik muud maitsed. Üsna üksmeelselt kurtis žürii ka võistleja number neli puhul (kolme minuti hernesupp – toim), et kruubid on herned tagaplaanile lükanud ja seda nii lõhnas kui ka maitses.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

13.01.2018
ÕL VIDEO | Vastlapäev: söö seajalga ja pärast tee varbaluust vurr
09.01.2018
Viis nõksu, kuidas lapsed tervislikku suppi sööma meelitada