Foto: Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
3. jaanuar 2018, 10:15

Šokolaadi-küpsisetrühvlid vaarikatega

Kõlab ahvatlevalt, aga keeruliselt? Üldsegi mitte! Heade maitsete blogi .jazzino. jagab õpetust, kuidas valmistada suus sulavaid maiuseid taskukohaselt ja lihtsa vaevaga. 

Loodan, et kõigil tuli uus aastanumber vahvalt ja kallite keskel. Uueks kakskümmend kaheksateistkümneks soovin teile kõigile magusaid hetki, vürtsitatud rõkkava naeru ja inspireerivate uute tutvuste poolt. Loodan, et teete teoks palju plaane ning veel rohkem toredusi plaanivabalt. Ning et leiate aega ka puhkamiseks ja lihtsalt olemise nautimiseks. 

Saluut! :)




Šokolaadi-küpsisetrühvlid vaarikatega
10-12 trühvlit
  • 100 g rõõska koort
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 100 g šokolaadiküpsiseid (Selga kandilisi)
  • 20 g konjakit või brändit
  • umbes 2 sl magustamata kakaopulbrit 
  • 10-12 külmutatud vaarikat
Peenesta küpsised blendris peeneks ning sega alkoholiga kuni saad märja liiva sarnase puru. Jäta seisma. Kuumuta rõõsk koor keemiseni, võta tulelt, lisa šokolaaditükid ning sega ühtlaseks. Sega küpsisepuruga ning pane umbes tunniks külmkappi. Võta umbes lusikatäis tahenenud trühvlisegu, suru lapikuks ning aseta keskele külmunud vaarikas. Mätsi trühvlimass ümber marja tihedalt kinni ning vormi palliks. Veereta kakaopulbris. Tee kõik trühvlid nii valmis ja säilita kuni serveerimiseni külmkapis.

Et sisu jääks külmaks, soovitan trühvlid teha valmis samal päeval, kui neid serveerida plaanid. 

Uude aastasse ilusa muusikaga! Airelle Besson & Nelsson Veras ja nende "Neige".

 Vaata blogi lähemalt SIIT.