Aasta parim kokk on Piret Pusse
Võistlejatel oli aega viis ja pool tundi ning selle ajaga tuli neil valmistada viit sorti suupisted teemal: „Kuidas mina tutvustan väliskülalistele Eesti kööki Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikul vastuvõtul“. Kui suupistete tooraine said võistlejad ise valida, siis pearoog tuli valmistada tervest ahvenast ning dessert mustast leivast ja käsitööõllest.
Žürii tunnistas parimaks Piret Pusse Estonia Resort Hotel & Spa restoranist Noot. Teise koha saavutas Maksim Žolobov restoranist Ribe ning kolmanda Roman Sokalski 22 Family Resto.
„Suur tahtmine tõi talle ka võidu,“ ütles Eesti peakokkade ühenduse president Rudolf Visnapuu. „Piret oli ainus võistleja, kes rahulikult ja kindla käega oma toitu tegi. Aga eks see ongi tõsiste treeningute vili,“ tõdes Visnapuu.
Tema sõnul ongi Pärnus kõvad kokad, päev varem peetud noorkokkade võistluse võitis Andra Holland Pärnumaa kutseharidusekeskusest.
Naiskokkadest on aasta koka tiitli võitnud ka Eveli Limbach (1996), Heidi Pinnak (2002) ja Inga Paenurm (2005).
Eilsel aasta parima koka finaalvõistlusel osalesid veel Aleksandr Antonov (restoran DOM), Artjom Skvortsov (The Seafood Bar), Jevgeni Kolikov (restoran Ö / Kaks Kokka) ja Sander Vaht (restoran Chez André).
Kommentaarid (0)