RETSEPT | Parmesani juustuga lihapallid tomatikastmes
3 küüslauguküünt
600 g veisehakkliha
100 + 50 g parmesani
punt peterselli
2 tl oliiviõli
60 g riivsaia
oliiviõli praadimiseks
800 g purustatud tomateid
soola ja pipart
meelepärast pastat
Tee nii:
1. Koori ja haki küüslauk peeneks.
2. Sega kokku hakkliha, hakitud küüslauk, 100 g parmesani, hakitud petersell, oliiviõli, riivsai, maitsesta soola ja pipraga.
3. Veereta lihatainast käte vahel pallikesed ja pruunista need kuumas oliiviõlis igast küljest.
4. Vala lihapallidele pannil peale ka tomatikaste ning maitsesta soola ja pipraga. Lase kastmel kaane all vaikselt 30 minutit podiseda.
5. Samal ajal, kui kaste valmib, keeda valmis oma lemmikpasta.
6. Serveeri pastat koos kuuma kastme ja liha pallidega. Riivi toidule parmesanikuhi ja raputa üle hakitud peterselliga!
Nipp!
Mida kauem kastet keedad, seda paksem see tuleb. Kui armastad juustust kastet, lisa parmesani ka kastmele!